Globaal stappenplan voor volmachtbedrijven

Op deze pagina's worden in hoofdlijnen de stappen beschreven die een volmachtbedrijf moet nemen om gebruik te kunnen maken van de VPI.

Stap 1 Bedrijfscertificaat of digitale paspoorten
VPI ondersteunt zowel het gebruik van bedrijfscertificaten als digitale paspoorten. Deze moeten op de PC van de medewerkers worden geïnstalleerd. Voor meer informatie verwijzen wij naar de documentatie van ABZ.

Stap 2 VPI account aanmaken

Het aanvragen van een VPI-account verloopt via http://www.volmachtbeheer.nl. Na het inloggen selecteert u het tabblad Gevolmachtigden of Maatschappijen en vervolgens Bedrijfsgegevens, Gebruikers. Klik hier voor de handleiding. Dit is een eenmalige actie die niet voor elke rekenbox hoeft te worden herhaald.

Stap 3 Inrichten VPI koppeling in uw volmachtpakket
Voor elke volmachtpakket is een handleiding beschikbaar waarin wordt beschreven op welke wijze de VPI koppeling ingericht moet worden. Deze handleiding is door het systeemhuis zelf opgesteld en beschikbaar via:

  • Helptekst.
  • Als document op het extranet.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met hun helpdesk.

De werkzaamheden met betrekking tot de inrichting van de VPI-koppeling zullen in de meeste gevallen maar eenmalig uitgevoerd hoeven te worden.

Stap 4 Koppelen van een rekenbox van de maatschappij
Hiervoor worden per maatschappij en per product aparte handleidingen geschreven. Deze handleidingen staan op de site van VolmachtBeheer onder de betreffende maatschappij. De VPI handleidingen en de bijbehorende GIM Registratieberichten staan onder aparte groepen, te weten:

  • Tarieven Anva VPI.
  • Tarieven CCS VPI.
  • Tarieven DIAS VPI.
  • GIM Registratieberichten VPI.

Met behulp van deze handleidingen is de applicatiebeheerder in staat om op een eenvoudige manier nieuwe of gewijzigde tarieven te koppelen aan het volmachtpakket.

Informatie en support
De maatschappijen en VolmachtBeheer zullen de volmachtbedrijven informeren zodra er een rekenbox inlusief handleiding beschikbaar is.

De helpdesk van uw systeemhuis of de servicedesk van VolmachtBeheer kan uw vragen beantwoorden met betrekking tot de inrichting van de VPI koppeling.