Nieuws VolmachtBeheer

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel en met welke intenties zat de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Wat heeft 2017 ons gebracht en welke wensen hebben we als we naar 2018 kijken? am: maakte een rondje langs de velden. In deze aflevering vertelt Geert Bouwmeester, topman bij De Goudse, hoe hij er over denkt.

AM Web 09-01-2018

 

Winterserie (15): Terugblikken en vooruitkijken met Geert Bouwmeester

Wat waren volgens jou de hoogtepunten van 2017?
“Zakelijk ben ik erg blij dat wij dit jaar serieus aan het groeien zijn. En dan vooral binnen die bedrijfsonderdelen waarop de strategische focus ligt, zoals de zakelijke schadeproposities voor het mkb. Ook met onze inkomensverzekeringen hebben we het afgelopen jaar trouwens een prachtige groei behaald. Persoonlijk was hét moment van 2017 voor mij dat ik te horen kreeg dat ik voorzitter van De Goudse was geworden. Mijn vader, die nu zo’n 20 jaar met pensioen is, vond het uiteraard geweldig. Maar ik ben er ook van overtuigd dat mijn grootvader, die De Goudse in 1924 begonnen is, het mooi zou hebben gevonden dat De Goudse nog steeds volledig zelfstandig en onafhankelijk is, en prima stand weet te houden tussen de financiële grootmachten. Dat had hij zich toch moeilijk kunnen indenken toen hij op 22-jarige leeftijd De Goudse begon.”

Welke dalen heb je in 2017 meegemaakt en wat voor impact hadden die dalen?
“Een tegenvaller was dat het ons niet gelukt is om het afgelopen jaar een overname te doen. We zijn serieus bezig geweest met een -voor ons- aanzienlijke partij wiens naam ik hier niet mag noemen. Het bijzondere was dat wij, ondanks een betere bieding, niet aan tafel kwamen. Dergelijke trajecten verlopen voor mij soms toch wel curieus en er lijken soms onzichtbare krachten bij betrokken. Natuurlijk laten we ons hierdoor niet uit het veld slaan. Mocht zich in 2018 een mooie mogelijkheid voordoen, dan gaan we er weer voor. In de tussentijd focussen we ons simpelweg op de bestaande business en die loopt dus lekker.”

Welke wensen heb je voor 2018, wat zou je willen bereiken?
“We zouden heel graag zien dat onze strategische groei zich in 2018 doorzet, dat wij ons blijven onderscheiden in de markt en dat we het positieve verschil blijven maken in de ogen van de klant.”

Wie wens je in 2018 het beste toe en waarom?
“Alle met ons samenwerkende adviseurs en zeker ook alle niet met ons samenwerkende adviseurs. En verder iedereen die De Goudse een warm hart toedraagt.”

Welke ontwikkelingen in de markt hoop je in 2018 mee te maken of aan te wakkeren?
“De afgelopen jaren is de adviesrol van het intermediair naar mijn idee steeds krachtiger geworden. Steeds meer adviseurs kiezen voor een model waarbij risicomanagementadvies het uitgangspunt is. Ik zou heel graag zien dat wij op dat punt de rol van voortrekker/ambassadeur kunnen handhaven en dat wij de met ons samenwerkende adviseurs daarin optimaal kunnen ondersteunen. Want wij zijn ervan overtuigd dat onze gezamenlijke klant daar het meeste baat bij heeft.”