Nieuws VolmachtBeheer

"Laten we de grote middengroep volmachten vooral koesteren. Wanneer deze groep geen toekomstperspectief meer ziet dan zetten we de toekomst van het hele volmachtkanaal op het spel." Dat blogt volmachtkenner Jan van de Veen (JV Impuls).

VVP Online 15-01-2018

Van de Veen: "Laat helder zijn dat het voor de allerkleinsten met een premievolume van minder dan 1 miljoen euro lastig zal zijn om een volmachtbedrijf in de lucht kunnen houden. Maar de middengroep volmachtkantoren, met een premievolume van tussen de 1 miljoen en 4 miljoen euro, is de basis waar het volmachtkanaal op drijft. Deze groep is zeker 60 procent van het aantal volmachtkantoren.

"Volmachtverzekeraars en de NVGA zouden vooral deze middengroep moeten koesteren. Het valt mij op dat er helemaal niet zo veel aan schort aan de uitvoering van de volmachttaken bij deze middengroep, alleen leggen ze niet alles vast. Maar wat heb je liever? Volmachtkantoren met dikke procedurehandboeken in de kast die zo ongeveer alles kunnen aantonen maar resultaten laten zien waar je niet echt blij van wordt? Of de kleinere volmachtkantoren met een mooi resultaat, die op de werkvloer de dingen gewoon goed uitvoeren, op dagverwerking zitten dus het controleren van doorlooptijden speelt helemaal niet, waar het klantbelang bij alles voorop staat, alleen lang niet alles wordt vastgelegd omdat ze niet zoveel op hebben met controledrift?"