Nieuws VolmachtBeheer

De NVGA ving bot toen het vorig jaar Arag probeerde te verleiden om de Nederlandse schademarkt te betreden. Wat de Nederlandse delegatie in Düsseldorf wel kreeg, was een tip: kijk eens aan de overkant van de Rijn bij de Rheinland Versicherungsgruppe. Dat werd een succes. Met het merk Rhion Digital wordt het familiebedrijf uit Neuss per 1 januari een exclusieve volmachtgever voor geselecteerde NVGA-leden.

 

Rhion Digital blijft voorzichtig: ‘Niet uit 177 NVGA-leden 177 aanstellingen creëren’

AMWeb 29-10-2019

Helemaal nieuw is de Nederlandse markt voor Rheinland niet. Dochteronderneming Credit Life is als levensverzekeraar inmiddels een kleine tien jaar actief vanuit Amsterdam. Credit Life’s international business manager Berend Jan Tempelman (rechts op de foto) kreeg van de Duitsers de opdracht om een Nederlandse tak van Rhion Digital op poten te zetten. In april ging hij aan de slag met het selecteren en aanstellen van volmachtkantoren.

Connect

De eerste die Tempelman goed nieuws kon geven, was directeur van Connect Assuradeuren Cees Bennis. Beiden zijn aangeschoven op het kantoor van Credit Life om te praten over de introductie van Rhion Digital en het belang daarvan voor de Nederlandse volmachtmarkt. “De vraag was of wij schadeverzekeringen in Nederland wilden aanbieden”, vertelt Tempelman over het eerste contact met de NVGA. “Vanuit die vraag is er een uitgebreide analyse gemaakt: hoe werkt de markt, hoe werken de producten. En uiteindelijk is het besluit gevallen dat we het gaan doen.”

Lees verder