Nieuws VolmachtBeheer

Voor het eerst in het bestaan gaat softwareleverancier DIAS verder als zelfstandig bedrijf. Met vijf particuliere investeerders neemt de nieuwe bv DIAS Software de aandelen over van Unit4 Financiële Intermediairs. Fred Lingg, tot voor kort Aplaza-directeur, is benoemd tot algemeen directeur.
 
AMWeb 08-01-2020

DIAS Software neemt Unit4 Financiële Intermediairs over

Lingg (foto) heeft kort voor de jaarwisseling de aandelen in Financiële Intermediairs gekocht, samen met oprichter en voormalig CEO van Unit4 Chris Ouwinga en Jelke Jansen, Ruud van der Kruk en Ynze Sipkema (de oprichters van Fiscaal Gemak, eveneens onderdeel van Unit4). De vijf gaan verder onder de naam DIAS Software.

Meer focus op intermediair

Diamant Assurantie Software (DIAS) werd ooit door Nationale-Nederlanden en Aegon in de markt voor financieel advies gezet. Vijftien jaar geleden werd het softwarebedrijf onderdeel van Unit4, onder de naam Financiële Intermediairs. Dat wilde het bedrijf nu verkopen. Lingg: “Doordat wij het overnemen, kunnen we meer focus aanbrengen op het financieel intermediair.” Binnen Unit4 was DIAS een van de vele producten, naast software voor onder andere fiscalisten en accountants.

“Op de provinciale markt zijn wij marktleider met onze adviessoftware en op de volmachtmarkt mogen we zo’n zestig bedrijven tot klant rekenen”, aldus Lingg. “Daarnaast hebben we DIAS Advies voor de hypotheekadviseur.”

Aandelen Aplaza

Met de overname verhuizen ook de aandelen in Aplaza mee. DIAS bezit 50 procent van de aandelen in deze adviessoftware. De andere helft van de aandelen is in handen van Anva.

Lingg heeft eind 2019 afscheid genomen als directeur van Aplaza. Hij keert daar wel terug in de raad van commissarissen. Collega-directeur Marco Hendrickx behoudt de leiding bij Aplaza.