Nieuws VolmachtBeheer

Levensverzekeraar Scildon wordt de vijfde verzekeringsmaatschappij die een volmacht verstrekt aan Dazure. Volgens commercieel directeur Indra Frishert past de nieuwe aanstelling bij de ambitie van Dazure om het belangrijkste platform te zijn voor overlijdensrisicoverzekeringen en inkomensbeschermers. Vorig jaar ging de productontwikkelaar al een samenwerking aan met Allianz.

AMWeb 13-02-2020

Dazure krijgt leven-volmacht van Scildon

De komst van Scildon toont volgens Frishert aan hoe levendig de ORV-markt momenteel is. Juist het feit dat Aegon vorige week bekendmaakte vanwege de lage opbrengsten uit ORV’s te stappen, onderstreept dat volgens haar. “Eigenlijk is dat de spijker op z’n kop. Want de marges moeten ook helemaal niet hoog zijn, en dat snappen de verzekeraars waar wij mee werken maar al te goed.”

Nieuwe producten met Scildon

Frishert is trots dat na Allianz opnieuw een gerenommeerde verzekeraar aansluiting zoekt bij Dazure. “Wij vinden Scildon een prachtige verzekeraar met bijzondere bedrijfswaarden en heel mooie producten. We kunnen dan ook niet wachten op alle mooie dingen die onze bedrijven samen mogen gaan ontwikkelen.” 

Een nieuwe markt: huurders

Naast Scildon en Allianz werkt Dazure ook samen met de Leidsche Verzekering Maatschappij. Voor de inkomens- en lastenbeschermers doet Dazure zaken met Bovemij en Chubb. Wat Frishert betreft komen daar dit jaar nog één of twee nieuwe verzekeraars bij om alle doelgroepen te kunnen bedienen.

“De zzp-klant is bijvoorbeeld nog wat onderbelicht. En er zijn doelgroepen die nu totaal niet worden bediend op ORV-vlak. Mensen die bijvoorbeeld een huis huren. Het verzekerde belang is daar anders. Vroeger zei je bij overlijden: ‘dan ga je toch gewoon iets anders huren.’ Maar tegenwoordig huur je niet meer zomaar iets anders.”

Na de zomervakantie

Frishert verwacht na de zomervakantie de nieuwe partners van Dazure te kunnen presenteren waarmee ze aan nieuwe producten gaat werken. De eerste Dazure-verzekeringen met Scildon als risicodrager zijn er volgens de commercieel directeur waarschijnlijk vanaf 1 maart.